Help mijn Amazon account is geblokkeerd? Wat nu?

Mijn Amazon account is geblokkeerd?

Je  schrikt je rot, want  ineens zie dit blokje en kun je ook niet meer verkopen

Wanneer je Amazon-verkopersaccount is geblokkeerd, heb je het volste recht om je zorgen te maken – want als je niets kunt verkopen, kun je tenslotte geen geld verdienen. Maar het goede nieuws is dat je opties hebt, zoals een beroep op opschorting.

Er zijn een aantal redenen waarom Amazon je account blokkeert.

Amazon merkt dat je prestaties niet goed zijn of niet goed worden beoordeeld of AZ claims hebt ontvangen. Amazon streeft naar een zeer goede klantenservice en verwacht dit ook van jou als verkoper.
Amazon heeft haar eigen redelijk strenge regels en hieraan heb je dus niet voldaan.

Wat moet ik doen om mijn account weer open te krijgen?

Als je wilt blijven verkopen op Amazon, kun je bezwaar indienen bij Amazon Seller Performance.

Je hebt hiervoor 17 dagen de tijd en vaak ontvang je ook een telefoontje of mailbericht over hoe verder te handelen

Het maken van een bezwaar betekent nog niet dat je direct weer kunt starten met verkopen, deze wordt namelijk door Amazon zorgvuldig beoordeeld.

Bij het indienen van je bezwaar moet je een ‘Plan of action’ indienen waarin je beschrijft wat de reden van opschorting van je account was, en hoe je dit gaat verbeteren. Het is belangrijk dat je een goed plan indient, omdat het niet duidelijk is of je een tweede kans krijgt van Amazon om nogmaals een bezwaar met actieplan in te dienen.

Wat houdt zo’n  “Plan of action” in?

Je  moet allereerst zelf kunnen begrijpen waarom je account gesloten is, dan  lijkt eenvoudig , maar dat is het vaak niet

Er kunnen diverse reden zijn voor een opschorting :

  • Te laat geleverd
  • Te hoge defect rate
  • AZ- Claim
  • Negatieve beoordelingen

Wat wel handig is , is dat je deze scores in je performance overzicht keurig kan bekijken , en op basis hiervan een “Plan of Action” maakt.

Een kleine tipt – GA NIET direct op die knop drukken!!

Ga er rustig voor zitten en denk goed na over dit beroep. Het herstellen van een account is een proces dat vaak dagen, weken of zelfs maanden kan duren – en verkopersprestaties-onderzoekers besteden helaas maar een paar minuten aan het beoordelen van elk bezwaar en teveel berichten vanuit een account worden zelfs genegeerd.

Tevens is het ook belangrijk om de tijd nemen en een ​​sterke zaak voor te bereiden, en dan pas het beroepschrift indient, de kans op goedkeuring groter is.

Wat moet er precies in  dit plan staan?
1) Oorzaak:

Dit is het probleem dat Amazon wil dat u aanpakt. Het kan te wijten zijn aan een aantal soorten klachten van klanten, of in meer geavanceerde gevallen aan klachten over intellectuele eigendom. Amazon wil echt dat je doorgaat en het probleem zelf ontdekt, eigenaar wordt en het probleem uitweidt. Duik diep om de oorzaak te vinden, een zelfanalyse om zo te zeggen. Kijk hoe je jouw bedrijf runt. Identificeer de oorzaak van het probleem, maar wijs hierbij nooit en te nimmer naar de klant, jij hebt een fout gemaakt , en  niet de klant – blijf altijd positief richting Amazon.

2) Onmiddellijke oplossing:

Hiermee worden de zorgen of problemen die in de hoofdoorzaak worden uiteengezet, rechtstreeks aangepakt. Wat heb je  ondernomen nadat u het probleem is ontdekt om de klant gelukkiger te maken? Bij Amazon draait alles om de consument, zelfs als ze de verkoper oplichten. Je wilt Amazon laten zien, niet alleen vertellen, dat je direct maatregelen hebt genomen om het probleem op te lossen: het probleem product uit de inventaris verwijderd, de klant terugbetaald, enz. Dit is nodig om je account gezond te houden en je account / vermelding(en) terug te zetten.

3) Toekomstige problemen voorkomen:

In dit gedeelte van een Amazon POA wordt beschreven welke wijzigingen je gaat aanbrengen om toekomstige klachten te voorkomen. Hier ontwerp je hoe je een betere verkoper op Amazon wordt. Jammer genoeg kunt je hiervoor geen standaard formulieren gebruiken; Je moet echt een actieplan schrijven dat specifiek voor jouw bedrijf en jouw problemen is ontworpen. De mensen die jouw actieplan beoordelen, moeten zich op hun gemak voelen bij het herstellen van je account / vermelding door ze te laten weten dat je wijzigingen aanbrengt in je bedrijf/ bedrijfsvoering  die zullen leiden tot minder of geen klachten van anderen die jouw producten kopen.

Wat wil Amazon precies in  jouw plan van aanpak zien?

  • Dat je zelf begrijpt waar het probleem of problemen liggen
  • Dat je de verantwoordelijk neemt en aangeeft dat je inderdaad fout zat en op de hoogte bent van de regels en voorwaarden en het je ontzettend spijt.
  • Dat je de bestaande problemen met klanten of bestellingen hebt geprobeerd op te lossen of hebt opgelost door ze direct terug te betalen.
  • Dat je aangeeft welke punten je  hierin gaat verbeteren (met naam en toenaam) Voorbeeld , we hebben inderdaad leveringsproblemen met deze koerier , en zijn overgestapt op  een andere koerier per deze datum
  • Bij verkeerd product niet roepen we hebben de listing aangepast , nee we hebben de listing direct verwijderd om toekomstige problemen te voorkomen
  • Wat je gaat doen om in de toekomst te voorkomen dezelfde fouten te maken (geef aan dat je momenteel Amazon seminars volgt , en ook je personeel wekelijks instructies geeft, indien jij door omstandigheden of drukte mocht wegvallen de continuïteit en klantgerichte service blijft bestaan.)

Houdt het kort , Amazon zit echt niet te wachten op 4 A viertjes , gewoon   de punten noemen.

Kom je er niet uit , wij kunnen je helpen jouw account weer online te krijgen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Voor een snelle reactie graag telefoneren.

Contact Info

Phones & More
Sint Annastaat 29
4524JB Sluis
0117 852 198
Email: sales@ictsolutions-zeeland.nl

ICT Solutions Zeeland is social